Inspiration

På denne side vil du kunne finde inspiration via billeder og opskrifter, til hvordan du kan bruge tørrede blomster i din madlavning.

Opskrift – Bønnebrownie

Bønnebrownie













Opskriften er glutenfri, sukkerfri & vegansk

Ingredienser:
1 dåse sorte bønner (400g) skyllet & drænet
250 g søde kartofler (kogt)
150g dadler
2 spsk kokosolie
1 spsk æblecidereddike
17 dråber appelsinolie
“Melet” i kagen er 125 g solsikkekerner (kværnet groft)
4 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
½ tsk natron


Kør alle ingredienser i en foodprocesser – undtaget “melet” – til en homogen masse.
Tilsæt “melet” – kør til en homogen masse. Kommes i en bradepande 20 x20
gør overfladen jævn og kom et stykke bagepapir på toppen – bages ca. 40 min ved 175 grader. (Overfladen vil krakelere)
Afkøl og pynt med smeltet chokolade (min. 70%) og pynt med sesam blanding & guldstøv.
Opbevares på køl – tag den evt. ud 10 min. før servering.
Holdbarhed 5-6 dage ved køl. Fryseegnet, bliver bare bedre af det!


Opskrift: Blomsterthe – gunpowder – vandis/sorbet:

1 spsk blomsterthe til 1/2l ca. 80 grader varmt vand – 2 tsk sukker ell. andet sødemiddel saften og skræl fra 1 øko. citron. Spar endelig ikke på det søde og det sure, i frossen tilstand dæmpes smagene. Put den afkølede blanding i en ismaskine ca. 40 min. eller fryser, et par timer, i en velegnet lille frysebeholder.