Inspiration

På denne side vil du kunne finde inspiration via billeder og opskrifter, til hvordan du kan bruge tørrede blomster i din madlavning.

Bønnebrownie

Bønnebrownie











Opskriften er vegansk, glutenfri og sukkerfri, (Sukkerfri, hvis du undlader mangosirup). Prøv evt. appelsinskal eller appelsin compound.

1 dåse sorte bønner (400g) skyllet & drænet = 240g eller 1 karton sorte bønner (380g) skyllet & drænet = 230g
200g hokkaidogræskar (kogt) eller 250g søde kartofler (kogt)
100g tørrede dadler eller 50g tørrede dadler og 50g tørrede abrikoser
1 spsk olivenolie
8 dråber appelsinolie

3/4 dl mangosirup
“Melet” i kagen er 130g solsikkekerner (kværnet groft)
4 spsk kakaopulver

Kør alle ingredienser i en foodprocesser – undtaget “melet” – til en homogen masse.
Tilsæt “melet” – kør til en homogen masse. Kommes i en bradepande 25 x25
gør overfladen jævn og kom et stykke bagepapir på toppen – bages 40 min ved 175 grader. (Overfladen vil krakelere)
Afkøl og pynt med smeltet chokolade (min. 70%) og pynt med sesam blanding & evt. guldstøv.
Opbevares på køl.
Holdbarhed 5-6 dage ved køl. Fryseegnet, bliver bare bedre af det! Skal du fryse, så vent evt med at pynte den….

Glutenfri Girta Brød

135g solsikkekerner – 90g hørfrø – 65g mandler – 145g havregryn – 2 tsk chiafrø – 4 tsk Husk – 1 spsk olivenolie – 3/4 spsk Læsø Sydesalt – 80g tranebær – 350 ml vand.

Rør alle ingredienser godt sammen og hæld det i en brødform – *L21*B11*D6. Lad det stå i 2 timer. Bages 20min i form ved 175 grader. Tag brødet ud af formen og bag det yderligere 40 -45 min. Velbekomme


Blomsterthe – gunpowder – vandis/sorbet:

1 spsk blomsterthe til 1/2l ca. 80 grader varmt vand – 2 tsk sukker ell. andet sødemiddel saften og skræl fra 1 øko. citron. Spar endelig ikke på det søde og det sure, i frossen tilstand dæmpes smagene. Put den afkølede blanding i en ismaskine ca. 40 min. eller fryser, et par timer, i en velegnet lille frysebeholder.